Een verantwoordelijke Scandinavische vermogensbeheerder met een globaal bereik

Onze inzet om een beter morgen te bouwen, is diep geworteld in ons Scandinavisch DNA

Onze missie

We leveren rendementen*...

...met verantwoordelijkheid

Stabiliteit is de basis van onze filosofie.

Ons succes is gebaseerd op het feit dat we een stabiele investeringspartner zijn met de mogelijkheid om een breed scala aan oplossingen aan te bieden, die goed presteren in diverse marktomstandigheden.

We integreren ESG en duurzaamheid al meer dan 35 jaar lang.

Ons team van doorgewinterde professionals heeft een winnende strategie ontwikkeld, waarbij rendement en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.

Het creëren van een positieve impact is van cruciaal belang voor ons.

Als een active owner, vervullen we onze missie om rendement en verantwoordelijkheid te leveren, door te engageren met  bedrijven waarin we investeren om verandering mogelijk te maken.

Een groot en gediversifieerd klantenbestand

Onze groeiende third-party distribution franchise biedt een breed scala aan internationale fondsendistributeurs, waaronder veel van de toonaangevende global wealth managers. We distribueren onze producten via banken, vermogensbeheerders, onafhankelijke financiële adviseurs, verzekeringsmaatschappijen en familiekantoren. 

Onze wereldwijde business is zo gestructureerd om onze klanten in de nabijheid te hebben, en ze de best mogelijke service te bieden, zodat ze gemakkelijk zaken met ons kunnen doen en tegelijkertijd kunnen profiteren van ons bereik. 

Onze multi-boetiekbenadering

We focussen op twee zaken: alfa en resultaat

Eén platform. Veel specialisten.

De Aanpak

Meer dan ooit zijn stabiliteit, consistentie en kwaliteit de kern geworden van de activiteiten op het gebied van vermogensbeheer. We zijn een actieve vermogensbeheerder die ernaar streeft Alfa- en resultaatoplossingen te bieden in diverse marktomstandigheden. Het gebruik van alfa-strategieën gaat over de fondsbeheerder de vrijheid te geven om te investeren met minimale beperkingen om het rendement van de belegger te maximaliseren. Om aan de groeiende vraag naar alfa-strategieën te voldoen, heeft Nordea Asset Management een multi-boetiek aanpak opgezet, die interne en externe capaciteiten combineert, waar expertise op een bepaald gebied concurrentievoordeel kan bieden, en uiteindelijk hogere rendementen dan die bij de peer-groep kan genereren. 

De Strategie

We hebben gekozen voor een multi-boetiek aanpak bij het investeren door:

De Voordelen

De voordelen van onze multi-boetiek strategie worden doorgegeven aan onze klanten: 

Feiten en cijfers

We dienen ~800 institutionele klanten over de hele wereld.

Onze third party fund distribution franchise dient ~300 internationale fondsen distributeurs.

We dienen 16 van de 20 grootste vermogensbeheerders ter wereld.

We dienen klanten in 54 verschillende landen.

Ons Client Relationship Servicing team van 180 mensen vertegenwoordigt wel 40 nationaliteiten vanuit 18 plaatselijke kantoren.

We hebben ~230 beleggingsprofessionals op 4 locaties, ondersteund door traders en risico-analisten.

Met 251 miljard EUR** in AuM, hebben we de afgelopen tien jaar een sterke groei doorgemaakt.

Ongeveer 2/3 van onze activa zijn beheerd in Artikel 8 (ESG-gealigneerd), en 9 (duurzame) fondsen.

* Er is geen garantie dat beleggingsdoelstellingen, beoogde rendementen en resultaten van een beleggingsstructuur behaald zullen worden. De waarde van uw belegging kan stijgen en dalen en u kunt uw belegde kapitaal deels of volledig verliezen. 

** Bron (tenzij anders vermeld): Nordea Abp. Nordea Investment Funds S.A. Datum: 31.12.2023..